laselektroden en MIG- TIG lasdraad

Laselektroden en MIG- TIG lasdraden

Jeffrey Brouws4/ 5/22

In dit artikel zal er stil worden gestaan bij diverse soorten laselektroden en MIG- en TIG lasdraden. Hierdoor weet u goed wanneer u welk type moet gebruiken tijdens uw lasproces.

Laselektroden

Rutiel 6013

De 6013-S is een beklede laselektrode voor algemene staalconstructies en kan worden verlast in alle posities en is tevens geschikt voor verticaal en neergaande positie.

Basis 7018

De 7018-1 is een basische elektrode. Deze is geschikt voor verbindingen waar hoge mechanische eisen worden gesteld aan de mechanische waarden. Deze laselektrode is makkelijk lasbaar en heeft erg hoge mechanisch eigenschappen voor staal en gietstokken tot een treksterkte van 610 N/mm2.

RVS 

Onze RVS laselektrode is ontwikkeld voor het verbinden en oplassen van 18/8 Cr-Ni roestvast staal.

Overgang 309

De overgangselektrode 309-L wordt gebruikt voor het verbinden van onderling verschillende roestvaste en hitte bestendige staalsoorten zoals de zogenaamde zwart-wit verbindingen.

 

MIG- en TIG lasdraden

SG-2

MIG- en TIG lasdraad SG-2 is een universeel toepasbare draad geschikt voor ongelegeerd en fijnkorrel staalsoorten tot 420 N/mm2 rekgrens. Deze lasdraad wordt gebruikt voor het lassen van voertuigen, machines, tanks, bruggen. Daarnaast wordt die ook in de scheepsbouw gebruikt. 

RVS 316

RVS 316-L MIG- en TIG lasdraad met laag koolstofgehalte voor austenitisch CrNiMo-staalsoorten voor bedrijfstemperaturen tot 350 graden.

RVS 308

De RVS 308-L MIG- en TIG ladraad is geschikt voor het lassen van 18/8 staalsoorten, waar een laag koolstof gehalte is. Vanwege een hoge Si-gehalte is de stabiliteit perfect en dun vloeibaar.

Aluminium

Onze ALMG-5 MIG- en TIG lasdraad is om magnesiumgelegeerde typen met maximaal 5% Mg te lassen. Deze draad kenmerkt zich door de relatief hoge treksterkte, maar uitmuntende lasbaarheid en goede draaddoorvoereigenschappen.

Laat een reactie achter