autogeen lassen en snijden set

Autogeen lassen en snijden

Jeffrey Brouws3/31/22

Autogeen lassen is de basis om een goede lasser te worden, want we gaan door middel van een vlam het materiaal smelten en daarna op het juiste moment een druppel toevoegen om twee delen aan elkaar te verbinden. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als wat er bij het TIG lassen gebeurd, alleen dan wat langzamer. De neersmeltsnelheid is laag bij dit proces. Hierdoor is er ook een beperkt toepassingsgebied. Dit ligt tussen de 0,5 - 5mm.

Het autogeen las- en snijproces

Bij het autogeen lassen en snijden vormt een gerichte vlam, die is ontstaan door verbranding van gas met zuurstof of lucht, de warmtebron om het te bewerken materiaal te laten smelten. Bij het autogeen lassen kan men dan gebruik maken van lasstaven als toevoegmateriaal om de twee delen te verbinden. Bij het autogeen snijden wordt door de hoge druk van de snijzuurstof het gesmolten materiaal (de slak) weggeblazen.

Complete autogeen sets

Autogeen las- en snijset

autogeen las- en snijset

  • Voor het lassen, snijden of heetstoken van diverse metalen.
  • Kleine set voor grote klussen.
  • Compleet met cilinderwagen, zuurstof- en gasslang 5 meter, lasset Gloor Lilliput, vlamdover, cilindersleutel, lasbril, zuurstof en acetyleen drukregelaar. Deze autogeen las- en snijset is te verkrijgen inclusief- en exclusief cilinders.

 

Las- en snijkist Gloor Lilliput

Las- en snijkist gloor lilliput

  • Voor het lassen van 0,5 - 14mm en het snijden van 3 - 60mm.
  • In stalen kist met: handgreep, snijvoorstuk, snij- en lasvoorstukken, doorstekers, O-ringen, sleutel, branderwagen en cirkelstang met centerpunt.

 

Laat een reactie achter