Uitrusting voor de beginnend lasser

Uitrusting voor de beginnend lasser

Jeffrey Brouws12/14/21

Wil je gaan beginnen met lassen, maar heb je geen idee wat je allemaal voor spullen nodig hebt? Dan is dit artikel de plek voor jou! Wij leggen haarfijn uit wat voor uitrusting echt noodzakelijk is, zodat jij zo meteen aan de slag kunt met je lasklus.

Persoonlijke bescherming

Het is belangrijk om jezelf tijdens het lassen te beschermen. Er komt veel hitte vrij en de vonken die loskomen kunnen wonden veroorzaken.

Lashelm

Een lashelm beschermt uw ogen tijdens het lassen. Je kan kiezen voor een vast filter of automatisch filter. Bij een automatisch filter slaat automatisch het juiste lasfilter aan. Bij een vast filter, moet je een lasruit kiezen die je op de helm zet om je ogen te beschermen.

Onze keus voor beginners met een vast lasfilter:

Multivision lashelm

Onze keus voor beginners met een automatisch lasfilter:

Automatische lashelm

Lashandschoenen

Je handen zitten het dichtst bij je werk, waardoor ze goed beschermd moeten worden. Het is hierdoor noodzakelijk om uitsluitend lashandschoenen te gebruiken als u gaat lassen. Andere handschoenen zijn niet geschikt voor dit proces.

Voor de beginnend lasser die elektrode of MIG wilt lassen, raden wij het volgende aan:

Lashandschoenen

Lasjas

Het is ook erg belangrijk dat u een lasjas gebruikt. Indien u een normale jas tijdens het lassen aan hebt, kunnen er vonken op komen die dwars door het materiaal heen gaan en uiteindelijk tegen je lichaam komen. Bescherm jezelf dus met een lasjas!

Wij raden hiervoor het volgende aan:

Lasjas

Lasapparaat

Indien u nog niet weet welk lasproces u gaat gebruiken, dan raden wij het aan om onze blog daarover te lezen. Hieronder laten we machines zien compleet met toebehoren, zodat u gelijk een mooie set heeft om te gaan beginnen met lassen!

Elektrode lasapparaat

Een elektrode lasapparaat is vaak het eerste lasapparaat van een (beginnend) lasser. Ze zijn vaak goedkoper, maar wel zeer breed inzetbaar. Elektrode lasapparaten zijn makkelijk om te gebruiken bij reparatie en constructiewerkzaamheden.

De volgende lasmachine werkt uitstekend voor iedere (beginnend) lasser:

Elektrode lasapparaat Weldkar 1630

Laselektroden

Bij een elektrode lasapparaat moet je laselektroden gebruiken. Voor beginners hebben zijn deze in kleinverpakkingen beschikbaar, zodat u goed kunt wennen aan het lasproces!

Hieronder staan rutiel elektroden voor algemene staalwerkzaamheden. 

laselektroden 6013 rutiel

Wij kunnen ook RVS, basis of gietijzer elektroden leveren.

MIG/MAG lasapparaat

Een MIG lasapparaat wordt niet heel snel door een beginner gebruikt, maar het kan wel voorkomen. Als u veel- of repetitief laswerk hebt, dan is het namelijk wel handig om een MIG lasapparaat in te zetten.

Als u wilt beginnen met MIG lassen, raden wij het volgende lasapparaat aan:

Cebora lasapparaat 160/M Combi

Lasdraad

Bij een MIG lasapparaat moet je lasdraad gebruiken. Voor algemene werkzaamheden raden wij het volgende aan:

MIG lasdraad SG2

Wij leveren ook RVS 316, RVS 309, aluminium en gevulde lasdraad.

 

Ben je toch nog opzoek naar wat meer advies? Neem dan contact met ons op!

Laat een reactie achter