Laselektrode

Wat voor laselektroden heb ik nodig?

Jeffrey Brouws12/22/20

Laselektroden, ze zijn er in verschillende uitvoeringen. Maar welke heb ik nou nodig voor mijn lasklus?

Wat zijn laselektroden?

Laselektrode zijn elektrisch geleidende staven, die worden gebruikt voor het verhitten van een werkstuk.

Verschillende typen laselektroden

Het is handig om de verschillende soorten elektroden even op een rijtje te zetten.

Rutiel

Hiermee wordt het vaakst gelast. Door de gebruiksvriendelijkheid zijn ze ook uitermate geschikt voor beginnende lassers. 

Basis

Het uiterlijk is hier wat minder fraai dan bij de Rutiel elektroden, maar de mechanische eigenschappen zijn echter wel erg sterk. Ze zijn erg handig om te gebruiken bij klussen met hoge eigenspanningen. Deze elektroden zijn erg lastig om te gebruiken als je nog een beginner bent.

Op wat voor materiaal gaat u lassen?

Ongelegeerd staal

Indien u op ongelegeerd staal gaat lassen kunt u voor twee opties kiezen. De rutiel WK 6013 elektroden zijn zeer geschikt voor algemene staalconstructies en voor laswerkzaamheden op moeilijk bereikbare plaatsen. Deze zijn ook als kleinverpakking verkrijgbaar. De elektroden kunnen in alle posities gelast worden en zijn ook geschikt voor de verticaal neergaande positie.
Indien u hogere mechanische eisen stelt, kunt de u de basische WK E 7018 elektroden nemen. Deze zijn ook in een handige kleinverpakking te verkijgen.

RVS

Als u onderling verschillende hittebestendige en roestvaste staalsoorten wilt verbinden (zoals zwart-wit verbindingen), kunt u de WK RVS 309-L elektroden nemen. De WK RVS 316-L is geschikt voor het lassen van staal met een zeer laag koolstofgehalte en is ook als kleinverpakking verkrijgbaar..

Gietijzer

Voor het lassen van grijs gietijzer, smeedbaar gietijzer en gietstaal zijn de Cast-Ni elektroden geschikt. U kunt deze ook gebruiken voor het verbinden hiervan materialen met staal.

 

 

 

Laat een reactie achter